lauantai 26. tammikuuta 2013

Täällä taas!

En olekaan aikoihin käynyt täällä. Pitäisi varmaan mennä istumaan nurkkaan, häntä koipien välissä häpeämään. 
No nyt meillä on alkanut enemmän näitä korotettavia aineita. Kuten terveystieto ja ruotsi. 
Kurssinumerot ovat nykyään tätä mallia:
Matikka: 8
Biologia: 9
Englanti: 8
Kuvaamataito: 10
Koiran ruokinta ja hyvinvointi: 9

Saattaapi olla etten muista kaikkia aineita, mutta tuossa nyt alustavaa arviota. Otin vielä lisänä suoritettavaksi Yhteiskuntaopin, Historian ja Uskonnon. Ylimääräisethän aineet täytyy suorittaa ns. omalla ajalla. Ainoat aineet missä on mahdollista päästä tunneille on Kemia ja Fysiikka. 
Mutta otin nuo kolme ainetta siksi, ettei niistä tarvitse suorittss koetta. Numeron saa palautettujen tehtävien perusteella.  
Tässä laskeskeltiin Opon kanssa pisteitä. Verrattiin Kannuksen viime ammattivuoden pisteitä omiini. 
(26 pääsykokeisiin ja 35 sisäänpääsyyn) ja päädyttiin siihen, että vielä pitää nostaa vähintään 2 numeroa, että pääsisin kokeisiin. Mutta oma tavoite olisi 4. Jolloin saisin keskiarvoksi kahdeksikon, jos en enemmän. 

Mutta siirrytäämpä koirapuolelle. 
Minulla ei ole ollut Tammikuun aikana ollenkaan Assia tai Leidiä. Vaan otin koulutettavaksi rehtorin koiran Jamesin. Joka on metsästyslinjainen cockerspanieli. Tehtävänäni oli kouluttaa sitä istumaan pyynnöstä ja olemaan paikallaan, vaikka heitettäisiin jokin noudettava esine. 
James kerkesi olemaan minulla 2-3 viikkoa, kunnes isosiskoni päätti tulla käymään täällä. Joten päätimme omistajan kanssa, että James menee kotiin siksi ajaksi. Näytin omistajalle sitten, mitä ollaan opittu Jamesin kanssa ja oli oikein tyytyväinen edistymiseemme. 
Syy kotiin laitolle ei siis ollut isosiskoni saapuminen vaan hänen mukanaan tuli Leidi, jolla oli juoksut. Astutus reissulta poikkesi käymään pariksi yöksi minun vieraakseni. 
Mukavaahan se oli, että pitkästä aikaa näki perheenjäseniä. Hieman haikein mielin päästin isosiskon lähtemään kotiin, mutta pakkohan hänenkin on töitä mennä tekemään.
Nyt odotellaan innolla maanantaina, jolloin näen Jamesin jälleen ja pääsen kouluttelemaan sitä. Toivottavasti ei ole unohtanut opetuksiani ;) 
James on hyvinkin aktiivinen koira, joten liikun sen kanssa 6-10km päivässä. Riippuen säästä. Jos on hirveät pakkaset jätän lenkkeilyn vähemmälle. Näin se on mukavampaa molempien puolesta. 
Jameshan oli pitkään monen ihmisen kauhu, mutta itse rakastuin siihen aivan täysin! Voisin ottaa ehkä jonainpäivänä kyseisen rodun edustajan. Sen verran oli luonnetta koirassa, että itsekin tykkäsin. Eikä todellakaan ollut mikään vaiva! Ihanan pirteä ja miellyttämishaluinen otus!


Niin ja olen keskustellut opaskoirakoulun kanssa! On hyvin mahdollista, että Helmikuun lopulla tänne muuttaa labradorinnoutajan penikka kasvamaan vuodeksi. Hieman jo odottelen, mutta vielä ei ole kaikki satavarmaa, mutta sormet ristissä odotellaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti