perjantai 10. toukokuuta 2013

Jännitys tiivistyy.

Apua 13.5 pääsykoe!
Edellisessä postauksessa jätin kertomatta, että olin Paimion pääsykokeissa 6.5.2013
Eli siis lähdin kotoa ja otimme 4 pentua harjoittelemaan autolla ajelemeista. Onneksi kaverini opiskelee siellä, niin sain häneltä ohjeet mihin pitää mennä ja mihin huoneeseen minä voin mennä odottamaan pääsykokeiden jälkeen. Kun jouduin odottelemaan kyytiä pari tuntia kokeiden jälkeen.
Aikani oli 14.30 ja suunnilleen siihen aikaan pääsinkin sisään huoneeseen.
Ensimmäiseksi huomioni kiinnittyi huoneessa oleviin koiriin. Kaksi oikein mukavan oloista flättiähän siellä oli.
Sen jälkeen istuin alas ja silittelin vieressäni istuvaa koiraa kaikessa rauhassa. Se itseasiassa taisi rauhoittaa hermojani, kun sain tehdä tuttua hommaa eli ottaa kontaktia koiraan, samalla  kun kerroin itsestäni.
Haastattelussa kysyttiin ihan peruskysymyksiä, voin kirjoitella osan tähän, vastauksineen päivineen.

Kuinka monennella sijalla hait Paimioon?
-Hain Paimioon toisella sijalla, ykkösenä on Kannuksen kennellinja.

Minkälaista odotat eläintenhoitaja koulutuksen olevan?
-Raskasta, mutta koska saan toimia eläinten kanssa niin se tasapainoittaa työtä.
Itselleni on tärkeää ottaa kontaktia eläimiin, töitä hoitaessa. Odotan monipuolista koulutusta ja tahtoisin oppia mahdollisimman paljon erilaisista eläimistä ja niiden hoidosta.
Koulutukseenhan kuuluu tuotantoeläimet, joista lehmät ovat itselle tutumpia, koska perheellämme on maitotila. Joten silloin tällöin tulee auteltua tilan töissä.
Erityisen kiinnostunut olen koirista ja niitä olen kouluttanut/hoitanut jo nelisen vuotta.

Pystytkö heräämään 5 aamulla, kun koululla on mm. sikalavuoroja.
-Onhan siinä totuttelemista, mutta noudatan melko hyvin kaikenlaisia aikatauluja. Joten en näe aikaisia herätyksiä ongelmaksi. Kun herääminen pääsee rutiineihin niin se tulee melkein luonnostaan.

Saatko tehtyä asiakaspalvelua?
-Olen yleensä hieman arka/ujo aluksi, mutta kuten sanoin. Kun saan rauhassa tutustua rutiineihin ja toimia niin sekin luonnistuu lopulta. Kun totun asiaan niin pystyn toimimaan tilanteessa. Eli asiakaspalvelu ei ole ongelma.

Miten noudatat rutiineja?
Noudatan rutiineja melko tarkasti. Jos olen sopinut herääväni aamulla ja hoitavani esimerkiksi koirat ja tällä hetkellä meillä on pentue. Niin sekin kuului samaan koirien hoidon kanssa. Niin nousin aamuisin hoitamaan pennut ja teen työt mitkä on sovittu. Myös yllättävät työt onnistuvat, jos ne sopivat aikatauluihin. Jos ne eivät sovi niin silloin järjestetään sitä aikaa.

En ihan kaikkia kysymyksiä muista, mutta tämän jälkeen minun piti laittaa Karrille panta. Sanottiin, että pienempi fläteistä on Karri, joten aloin kyykistymään koiran puoleen apnta kädessä, jutellen sille ystävällisesti. Ennen pannan laittoa silitin koiraa molemmin puolin kaulasta ja suupielestä. Kehuin koiraa laittaessani pannan. Kun panta oli päällä niin menint takaisin paikalleni. Hetken päästä otin pannan pois.


Olin ihan yllättynyt suoriutumisestani. Kennelkympille hakiessani käteni tärisivät ja ääneni värisi. Tilanne tuntui melkein ahdistavalta. Mutta Paimion haastattelussa ei edes kädet hionneet! Tuntui melkein, että en tehnyt muuta kuin puhunut.
Tilanne tuntui luonnolliselta ja hymyssä suin pystyin poistumaan tilanteesta.

Eli siis 13.5 minulla on pääsykoe Kannuksen kennellinjalle. Olen melkein kuudesluokalta asti tiennyt, että tulen tähän koultukseen hakemaan. Tottakai ammatit ovat vaihdelleet yläasteen aikana, mutta aina se on palannut siihen koiriin ja niiden kanssa toimimiseen.
Vuosien aikana se on vain vahvistunut, vaikka jotkut lähes pakkomielteeksi sanovat.
Olin parivuotta sitten isäni kanssa tutustumassa linjaan ja kyllä tiloja tuli pyörein silmin ihasteltua. Paikka oli aivan uskomaton!
Eli siis 13.5, aamulla noin 10 aikoihin lähtee juna ja 15.20 se on perillä.
Otan mukaani luonnollisesti Opiskelutodistuksen kennelkympillä ja kahdet tet -paperit ja päättötodistuksen.
 (Eläinlääkäri ja kennel Jetsani's)
Juna lähtee Kannuksen päästä noin 17.22 ja olen kotiseudulla noin 22.07 eli pitkä päivä tulee olemaan.

14.5 tulen palaamaan takaisin koululle. Tekemään kokeita ja kotiin palaan koulun päättyessä 31.5.
Ihmeen nopeasti on tämäkin vuosi mennyt. Tuntuu, että vasta aloitin koko koulutuksen.

Tsemppiä kaikille hakeneille pääsykokeisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti