maanantai 26. elokuuta 2013

Pakollinen ihkutus postaus!

ja kuvaton sellainen.

Mutta siis asiaan! Tänään oli noutajalajeihin tutustumista, Mejä ja Nome.
Ensin käytiin tekemässä verijäljet kaikille noutajille ja mäykylle. Kyllä se koira haistaa ihmeen pienestä määrästä sen menosuunnan.
Jätettiin sitten jäljet vanhenemaan ja katsomaan opettajien koirien suorituksia erilaisilla noudoilla.

Sitten koittikin meidän vuoro. EI olla ennen tehty mitään Nomen tai Mejän tapaista, kerran on sorsan metsällä hakenut.
Tuon nouto on ihan hyvä, mutta pitäisi treenata käteen tuomista tipauttaa sen jalkoihin. Onneksi se on taippareissa sallittua. Saatin vinkkejä siihenkin.
Tuo nouti niin damit kuin linnutkin vedestä. Olin siellä itsekin hirveän yllättyneenä, kun tuo oikeasti haki ja teki niin kuin kuuluikin. Piti hyvällä otteella, eikä pahoinpidellyt lintua  tai yrittänyt viedä sitä itselleen.
Leidi haki variksenkin, joka oli piilotettu. Ei tosin suoraa luokse vaan juoksi kunniakierroksen muiden ympärillä ja sitten toi linnun nätisti käskystä.

Leidi sai kauheasti kehuja ja sanottiin, että anna mennä taippareihin vaan! Ei tänä syksynä enää ehdi, mutta ensi keväänä voitaisiin kulma tavoitteeksi ottaa.

Sitten lopuksi vielä verijälki, Leidi merkkasi makuun oikein loistavasti, opettajan sanojen mukaan. Sitten mentiinkin hyvän rauhallista vauhtia nenä maassa koko ajan. Se oikeasti haisteli, eikä lähtenyt vaan vetämään pitkin jälkeä. Välillä lähti vääriin suuntiin, mutta pienellä korjauksella sen sai kohdille. Aluksi mulla oli palkkana siellä turvotettuja nappuloita, mutta vaihdettiin se varikseen, koska tuo selvästi tykkäsi siitä.
Löydettyään variksen Leidi otti sen suuhun kantoi hetken ja pudotti, tottakai kehuin koko ajan. Sitten se laski nenän takaisin maahan ja oli sitä mieltä, että joskos jälki vielä jatkuisi.
Pitäisi ostaa jälkiliina ja jonkinlaiset valjaat, koska koira tykkäsi ja itsekin pidän lajista. Voitaisiin ihan oikeasti alkaa olan takaa harrastamaan!

Torstaina olisi sitten käytännöntunneilla aiheet: Haku ja jälki. Jesh jesh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti