sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Käytiinpäs tottelemassa!

Me sitten mentiin viikko sitten ilmottautumaan TOKO -kokeeseen.
Tänään olikin näytönpaikka, eihän me vielä viikkos sitten hyppyäkään osattu. Tästä kiitos kaikille, jotka auttoivat ja neuvoivat ennen koetta! Olisin ollut melko pihalla kaikesta, ilman teidän apuanne.
Automatka meni melko vaitonaisena, itse yritin tiputtaa omaa itsevarmuuttani, sillä pettymys olisi pienempi, jos ei luule itsestään liikoja. Tiputin siis odotukset nollaan ja päätin mennä fiiliksen mukaan.
Mutkien kautta päästiin siis paikalle, meidän nimetkin puuttuivat osallistuja listasta, onneksi tulimme ajoissa paikalle, muuten olisi ollut pientä selittämistä!
Asia saatiin kuitenkin selväksi ja saatiin numerolappu, sekä ostettiin meille kisakirja.
Seurailtiin siinä hetki avoimen luokan touhuja ja täytyi kyllä huokaista. Kyllä mekin varmasti joskus siellä tasolla ollaan. Ehkä, riippuu mihin tulevaisuus meidät vie.
Valmistauduttiin tähän päivään melko rennosti, tokoiltiin vielä perjantaina Leidi suoritti liikkeet hyvällä draivilla, sunnuntaina olikin sitten melko laiska päivä, tehtiin jälki pellolle, itse sitä sotkin, mutta koira onneksi paikkasi suurimmat osat omista virheistä. Pitäisi oppia etenemään koiran mukaan, ei sen oman pään!
Vaikka kuinka tahtoisin kehittyä nopeasti, niin joskus täytyy kyllä jarrutella, ettei mennä mutkista metsään.

Koe alkoi paikalla makuusta, Leidi jäi makuuasentoon lonkalle, joka olisi ollut korjattavissa tarpeellisella sytyttelyllä ennen kentälle menoa. Mutta pääasia oli se, että se pysyi siellä! Tosin täysin puskista tuli se, että tuo kuolasi. Olin ennen kentälle menoa syöttänyt herkuja katsekontaktista melko paljon, joten palatessani koiran luokse oli sen poskilla kaksi erittäin pitkää kuola klimppiä. Ei siinä voinut kuin naurahtaa, sellainen Leidi on. Hömelö, mutta varma suorittaja. Paikallamakuusta rapsahti täydet pisteet eli kymppi.

Tässä vielä loput osa-alueet:


luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 10
seuraaminen kytkettynä: 9
seuraaminen taluttimetta: 9.5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0, teki kyllä loistavan seisomisen!
luoksetulo: 9.5
seisomisen seuraamisen yhteydessä: 9
estehyppy: 8 kaksoiskäsky
kokonaisvaikutus: 10

Tuloksena: ALO1 168.5p & 3sij!

Videota tulee kunhan saan ladatuksi!
1 kommentti: