maanantai 9. joulukuuta 2013

Let it snow...
Maa on valkea lumeasta, vai pitäiskö sanoa et se on valkia?
Itse en lumesta tykkää, pystyisin valehtematta viettämään lumettomankin joulun, koska jos on lunta niin todennäköisesti on myös kylmä. Välillä tuntuu, että sormet tippuvat käsistä, jos satut kävelemään ulkona ilman hanskoja, parhaimpina päivinä lapaset käsissä ja silti vaan jäätyy. Tässä harjoitellaankin kerrospukeutumista.
Leidillä on alkanut juoksut, joten me päätettiin et pidetään tokotaukoa tän ajan, opetellaan kaikkea hölmöä ja mennään rennolla meiningillä eteenpäin. En tiedä onko tämä tauko vaikeampi ohjaajalle vai koiralle. Koko ajan tekis mieli ottaa koira sivulle ja tehdä pientä seuruuttamista tai ees ihan nopee jäävä!
Kun taas koiralla on mennyt ikuisuus oppia, etten välttämättä ruokakupilla pyydäkään sitä sivulle tuloa tai maahanmenoa. Nyt me harjoitellaan ihan vain temppujen erottelua, koska yleensä tuo tarjoaa 3 eri temppua kuin pyydän, joten olen ottanut tiukan linjan siihen, että täytyy onnistua kerralla, jotta saa muutakin kuin sanallisen palkan. Pikkuhiljaa se oppii.
Me ollaan Leidin kanssa opeteltu, häpeämistä ja peruuttamista tän tauon aikana. Pitäiskö meidän tän tauon aikana koitaa saada linkuttaminenkin aikaiseksi? Ehkä, jos oma kärsivällisyys riittää tän tempun opettelemiseen. On vissiin yksi vaikeammista tempuista opettaa koiralle, me ollaan saatu temppu jo tassun nostoon asti vireille, mutta enää tarvisi keksiä ja löytää keino siihen, että miten saan sen kävelemään linkuttaen.
Leidillä olisi energiaa kuin muille jakaa, ollaan käyty lenkeillä ja Nutun kanssa juoksuttamassa. Silti vaan tuota energiaa tuntuu olevan tai ehkä tässä kohtaa puhutaan siitä, että tuolla on työskentelyhalu kyllä noussut ihan silmissä. Ei tarvii ku A sanoa niin tuo on jo odottelemassa "Mitä tehdään!" tyylillä. Ehkä tää tauko tekee enemmän hyvää kuin haittaa meille! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti