sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Riskillä mennään!

Me matkustetaan tyylillä!


Kauan tätä on odotettu ja nyt se vihdoin toteutuu. Tänään käymme hakemassa pienen pennun kohti elämän ihmeellisempiä seikkailuja.
      Sydämeni jätti lyönnin välistä, kun opettaja soitti minulle kotimatkallani. Ensin ajattelin, että olinko taas katsonut kentsuvuorot väärin... Mutta hän soittikin siitä, että mahdollisesti olisi poliisiprojekti tarjolla, vieläpä etelästä ja minulla olisi mahdollisuus hakea tällainen, jos vain pentueesta löytyy sopiva.
      Jännitin viikonlopun ja maanantain, soittoa odotellessani. Tiistaina tulikin soitto, että sieltähän se sopiva pentu löytyi ja keskiviikkona ne olisivat 7 viikkoisia. Tottakai lähdimme hakemaan pentua, eihän kasvattajalle ollut kuin puolen tunnin ajomatka.

------


Pieni naskalihammas on kotiutunut hyvin uuteen ympäristöönsä. Ekana iltana hieman arkaili, mutta aamulla jo oli piristynyt. Jouduin useaan otteeseen ottamaan sen hampaat irti kielletyistä tavaroista.
Ensin revittiin Jump suitia ja sitten huopaa. Lopulta jahdattiin lahkeita.
 Yö oli sujunut ongelmitta, ei tullut itkua eikä asiointia sisälle.
Nousin kuuden maissa ja olisi tuo karvalakki tahtonut jatkaa uniaan. Laskin sen ulos, niin kyllähän se pissa tuli heti siltä seisomalta. Dobesaks Canoon alias Riski, lempinimeltään lapanen.

Miten niin koiraihminen?
       Tässä junassa istuessa, jännitetään nukkuuko Riski näppärästi koko matkan ja kestääkö rakko 4 tuntia junassa? Tähän asti sujunut hyvin ja melko ongelmaton ollut. Eipä 7 viikkoiselta kauheasti voi odottaakaan. Piippaamista on esiintynyt jonkin verran, kun vähän jännittää, pelottaa tai hätä iskee niin avaa tuo moniäänisen kuononsa.
        Juna-asemalta matkaa koululle on sen puolentoista kilometrin verran, jännitetään sitten miten onnistuu pennun kuljettaminen. Mahtuuko se takin sisälle vai kainaloon. Hieman tuo kumminkin painaa, enkä sitä koko matkaa jaksaisikaan kantaa. Viimeisen suoran tuo saa kyllä kävellä ihan itse omilla tassuillaan ;)
       Hienosti jätkä osaa täpötäydessä junassa nukkua, eikä näyttänyt ottavan kovaa stressiä juna-aseman mitä ihmeellisemmistä äänistä!
       Kunhan tästä kotiudutaan niin lähteepi koulutus käyntiin. Ajateltiin nyt ainakin saada hihnakäytöstä ja yksinoloa alulle.
----

Matka kannukseen sujui kuin sujuikin aivan loistavasti! Vaikka juna oli melko täysi, penikka nukkui koko matkan. Viimeisen 20 minuutin aikana se alkoi vikistä hieman, mutta nukahti uudestaan. Leidi taas koki pahaa oloa junassa ja oksensi. Onneksi melko vähän...
Meidän piti keksiä ratkaisu sille, miten kuljetamme Riskin kämpille ystäväni kanssa. Koska eihän 7 viikkoinen voi puoltatoista  kilometriä kävellä. Ensin pentu sai matkustaa Jonnan takin sisällä, mutta se ei pysynyt siellä kovin menestyneesti. Joten Jonna keksi, että pistetään pentu rinkkaan. Sinnehän se sujahti, matka meni hyvin muutamia kitinöitä lukuun ottamatta.
Kävely meinasi ottaa voimille raahatessa sitä tavaramäärää, taluttaessa koiraa ja kantaessa penikkaa reppuselässä. Mutta mikään ei voita sitä tunnetta, kun pääsimme perille.
Vanhemmat koirat sisään ja Riski pääsi ulkoilemaan. Tosi näppärästi kävi asioilla ja sitten pääsimme tutustumaan sisätiloihin. Otimme ihan pieniä istumis treenejä, hienosti se teki. Vaikka olikin hieman hämillään.

------

Riski on hienosti oppinut uusia taitoja, kuten istumista ja luoksetuloa. Istumaan se käy jo ihan näppärästi jos ei ole häiriöitä. Luoksetulo on vielä hieman epävarmaa, mutta eiköhän me opita!
Tosi kivasti oli ollut hiljaa kun laitoin sen suihkutiloihin odottelemaan kauppareissun ajaksi. Pentuaitaus saapui tänään. Kyllähän siellä protestointi kuului ulos asti. Rauhoittumiseen ei kuitenkaan mennyt kauaa. Ulkoa tullessamme ääni nousi jälleen, 10 minuutin kuluttua pieni hiljeni ja päästin sen pois.
Jotenkin olen kuitenkin rakastunut tuohon pieneen karvapalloon, vaikka olen sanonut itselleni että se todennäköisesti lähtee.
Se vaan on niin ihana! Hieman riesakin. Tänä aamuna se roikkui jälleen mun jaloissa, mutta kiellosta lopetti nätisti. Siinä kun ruokin ja käytin tuon ulkona, ajattelin että saisin nukkua vielä tunnin. Eipä onnistunut.
Mennessäni nukkumaan sai tuo pahemman luokan hepulit. Siinä sitten meni lakanat, kupinalustat ja kaikki irtilähtevä tuon mukana. Kovasti yritti vanhempia koiria kiusata ja jos ei muuten niin lattialla oleva Jonna oli hyvä uhri.
Käytiin pellolla juoksemassa koko porukan kanssa. Hienosti leikkivätkin. Riski juoksi ihan innoissaan Leidin ja Norin perässä ja yritti ottaa osaa painiin. Jäädessään jälkeen tyytyi tuo tapittamaan muiden leikkiä kauempaa.
Otettiin samalla "perhepotretteja" hienoja niistä tulikin! Kiitos kuvaajalle tästä.
Kämppä koki sisustuksessa muutoksen, kun pentuaitaus piti saada mahtumaan keittiöön, se oli niin iso. Ettei kannata sitä omaan huoneeseen roidata. Tuo kumminkin joutuu olemaan tuossa tarhassa melko harvoin. Pyrin kuitenkin kuljettamaan mukanani, opetelkoon yksinoloa ja rauhoittumista tuossa.
Katsotaan miten kämppikset ottavat uuden jäsenen vastaan, jäsenen josta he eivät edes vielä tiedä ;)

----
7vk


Fruuuuuum
YEY! pikku jätkä on ruvennut reagoimaan nimeensä. Olemme treenanneet ihan perusjuttuja, kuten luoksetuloa, istumista ja maahanmenoa, sekä seisomista. Pätevästi jätkä jo osaa alkeet. Maahanmeno on vielä ilman käskyä, kun haluan ensin tekniikan kuntoon.
Otettiin hieman sivulletuloja, kehnosti käyttää takapäätään, joten nyt lähinnä palkkailen siitä, kun edes liikauttaa itseään oikeaan suuntaan.
Tehtiinhän me jälkitreenikin. Tallasin maahan neliön, joka pieneni toiseen suuntaan. Laskin penskan neliön keskelle ja sormella näytettyäni se alkoi nuuskuttaa. Välillä se istui syömään herkkuja, sitten se jatkoi omatoimisesti neliön nuuskutusta. Paria kertaa lukuunottamatta se pysyi tallatulla alueella, jos sattui eksymään ulkopuolelle palasi Riski takaisin!
Pentu on tullut erinomaisesti toimeen Leidin kanssa, leidiä pentu vähän ällötti. Mutta se selvästi on ottanut jonkinlaisen "suojelijan" roolin. Jos kotona kissa sattui murisemaan tai kaverin koira niin on leidi välissä tasaamassa riidan.
Riski yrittää kovasti leikkiä Leidin kanssa, mutta eipä Leidi tuon leikkiyrityksistä oikein kiinnostu.
----
Käytiin myös hallilla tänään. Pistettiin Riski rinkkaan ja lähdettiin tekemään reissua. Ensin treenasin Leidin kanssa ja se teki tosi hyvällä innokkuudella, hienosti seurasi. Tosin hieman vinotti ja osan perusasennoista jouduin korjaamaan. Maahan meni heti! Totteli käskyjä rivakkaasti sekä säpäkästi.
Riskin kanssa pakiteltiin hallissa, toistellen sen nimeä ja palkkaamalla. Hienosti jätkällä oli huomio minussa vaikka ympärillä rallatti ja juoksi monenmoista koiraa. Pari kertaa kontakti karkasi, mutta eipä lähteny! Lopetti tuijotuksen kun kutsuin nimellä.
<3
Mun ihanaiset!
Riskille iski väsy, joten asetin sen Leidin heijastinliivin päälle makaamaan kun, ajattelin treenata hieman ruutua ja AVO:n hyppyä.
Penikka nukkui koko ajan, yhden kerran huomasin sen nostavan
päätään. Muttei sille iskenyt minkään näköistä paniikkia vaan herra jatkoi uniaan. Hieno jätkä!
Kun sitten herättiin, käytin penikan ulkona ja sitten kokeilimme rullalaudan pintaa. Ensin palkattiin siitä kun koska edes yhdessä tassulla, eikä aikaakaan kun pentu istui laudalla ja pystyin hieman "liuttamaankin" eikä näyttänyt olevan moksiskaan.
Päivän päätteeksi menimme saattamaan Jonnan juna-asemalle ja samalla hieman katsomaan junia. Riski nukahti rinkkaan pienin kitinän jälkeen ja seisoimme vaitonaisina asemalla. Junan tullessa ei penikka herännyt ja ainakin yritin vilkuttaa ystävälleni jäähyväiset. Tiedä sitten näkikö hän... Siitä alkoikin taas "kotimatka" Riski oli kyllä itseään myöten täynnä rinkka matkailua ja piippasi lähes koko matkan asuntolalle. Viimeisten kymmenien metrien aikana se hiljeni, joten palkinnoksi päästi sen pois rinkasta ja opettelimme hihnassa kävelyä. Tosi näppärästi pieni kulki, joten pääsi sitten vielä rallattamaan Leidin kanssa pihalle. Hyvin pelasivat korvat, vaikka koirakaveri oli houkuttimena!


Täytyy vaan muistaa, että eletään hetkessä ja nyt nautitaan jokaisesta pennun täytteisestä hetkestä. 
Sinne se nukahti!
Oli ne sitten hyviä tai huonoja! <3

Ensimmäinen perhepotretti! :3

Tarkoitus olisi ottaa edistymis videota kuukauden välein, :)
1 kommentti:

  1. Mie niin olinkin kattovinani, että ei siellä repussa ihan mikä tahansa mötkö levännyt, kun kävelin teidän ohi!

    Onnea pennelistä! :)

    VastaaPoista