sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

2 viikkoa!
Eli toisin sanoen, kahden viikon päästä pääsen jälleen käymään kotona! Hieman onkin tätä jo odoteltu.
Menneisiin viikkoihin kuuluu paljon menoa, ollaan treenattu kuitenkin melko vähän.
Ollaan koitettu joka päivälle pistää jotakin tekemistä tuon jäpikän kanssa, mutta viime viikolla meni vähän puiksi, kun oli navettaa + keskiviikkona penikan rokotus. Mutta tottisjuttuja ja yksi jälki saatiin sentään aikaiseksi. Hieman olin tuskissani tuon jäljen kanssa, tuntui ettei se koskaan ole tehnyt muuta kuin pyörinyt, nostellut nenäänsä tai jättänyt koko homman kesken. Mutta perjantainen jälki <3
Riski meni nenä maassa, rauhallisesti jäljestäen, matkalle taisi yksi nappula jäädä. Vähänkö teki mieli tanssia ripaskaa. Ehkä mä olen sittenkin onnistunut edes jossakin.
Käytiin myös edellisviikolla tekemässä itsenäisesti omanlaista pintatreeniä. Mentiin konehalliin tutkimaan erilaisia lavoja, kärryjä ja koneita. Nostelin tuota korkeuksiin ja käytiin ryömimässä milloin minkäkin koneen alla. Löysimme myös kolisevia lautoja. Tämän lopuksi vielä laitoin vessaan tyhjiä pulloja ja palkkailin kakaraa siellä kolinan keskellä kävelemisestä. Ei osoittanut pelkoa tai jännitystä. Rohkeasti eteni jokaisen kolinan jälkeen ja alkoi itsekin tarjoamaan asioiden kolisuttamista!
Kyllähän sillä pientä "mörköilyä" on havaittavissa. Etenkin pimeässä tuppaa haukkumaan ihan vain maahan tippuneelle lakanalle (Perskele, eihän se lakana siinä ole ollut!) Jokainen puhinan aihe ollaan käyty katsomassa ja toteamassa vaarattomaksi.
Tänään hallilla treenailtiin perusasentoja, tuli näppärästi vaikka ympärillä oli hälinää. (juoksevia koiria, myös juoksevia lapsia, jotka huusivat!)  Tähän sen enempää puuttumatta menin lasten luokse ja pyysin näitä namittamaan Riskiä, jotta se saisi itse todeta niiden olevan mukavia. Hienostihan tuo lasten kanssa oli heilutti häntää, eikä hyppinyt niskaan. Jatkettiin treenejä ja saatiin pari maahanmenoakin aikaiseksi ilman käsiapuja. Yritettiin tässä illalla vielä hieman ilmaisua harjoitella. Melko helposti tuon saa haukkumaan pallon avustuksella. Vielä pitäisi saada yhdistettyä käsky :)

Leidi on tehnyt upealla motivaatiolla asioita, meillä onkin ensiviikon sunnuntaina koe! Toivottavasti haettaisiin se toinen AVO1. Tuo vaan parantaa suoritustaan. Tänään oltiin hallissa ja tehtiin kokeenomaisia juttuja, palkasin useasti. Haki kapulankin ilman hösäämistä! Luosketulo oli vauhdikas, kun vain saataisiin se stoppi vahvaksi.
Olen kovasti yrittänyt saada pidettyä Leidille samanlaisia treenejä, sääntöjä kuin ennenkin pennun tuloa. Mutta tuo tuntuu kasaavan energiaa enemmän kuin ennen. Tottelevaisuuskin ulkona vapaana on kehnompaa kuin koskaan. Ennen se on tullut hyvin yhden kutsun jälkeen, vaikka pihalla olisi muita koiria. Nykyään se käy pyörimässä koirien luona tulee luokse ehkä viidennellä. Ei toki karkaa muiden luokse, jos saan kontaktiin ennen niiden huomaamista. Ehkä me ruvetaankin kulkemaan ovesta hihnassa ja päästämään vapaaksi kun toteamme ettei pihalla ole ketään... 

12vk


Riski on kasvanut hurjaa vauhtia, veikkaisin painoakin olevan jo 14kg? Varmistetaan asia huomenna, jos vaikka pääsisin punnitsemaan kakaran. Tassuillakin kokoa on enemmän kuin laki sallisi.
Hieno mies se on ollut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti