perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kotona

Kirjoittelu on hieman jäänyt, muta nyt taas on hyvä aika kirjoittaa postausta.
Olimme 13.4 tokokokeessa, josta rapsahti AVO2 4/7 sija.
Muuten oltaisiin ykköstulos saatu, mutta syystä tai toisesta Leidi nousi paikkiksessa ja saatiin siitä nolla.
Eipä hätiä! Muuten suoritus oli aivan loistava ja sitä oli ilo katsoa videolta jälkikäteen. Olen yrittänyt ainakin treenailla molempia koiria mahdollisimman paljon ja se näkyikin hyvin matkustaessa. Vaikka Riskiltä ikää löytyy vasta 14 viikkoa matkusti se yhtä hyvin kuin 4-vuotias Leidi.
Molemmat nukkuivat junassa eivätkä häiriintyneet tilanpuutteesta.
Leidi juoksi innoissaan perheenjäsenten luokse kun Riski jäi jalkoihini ihmettemään näitä tuntemattomia ihmisiä. Hienosti se rohkaistui ja saimme vielä vedettyä hyvät treenit Riihimäen juna-aseman ruuhkassa, kun muut lähtivät hakemaan subeja.

Torstaina ennen lähtöä kävimme treenailemassa raunioilla. Leidistä tulisi opettajan sanojen mukaan hyvä rauniokoira, etsi hyvin ja ilmaisikin "kadonneet" todella hienosti. Koira eteni itsevarmasti mennen erilaisiin putkiin ja tunneleihin vailla minkäänlaista epävarmuutta.
Luokkalaiseni sanoikin Ledidiä "superkoiraksi" Sillä tosiaan olisi potentiaalia useammankin lajin harrastamiseen. Olen jo miettinyt, jos vaikka uskaltaisi etsiä jonkinlaisia treeniryhmiä tai koulutuksia...
Riski taas osoitti olevansa vielä pentu ja piilevä ongelmakin ilmeni. Se sai yhdestä maalimiehestä hajun ja hienosti juoksikin tämän luokse. Muuten homma lähtikin lapasesta.
Riski  mieluummin olisi juoksennellut raunioilla ja nuuhkinut maata. Ei sitä kiinnostanut missä minä kuljin tai käskinkö sitä.
Nyt olisi lomalla tarkoitus oikein tehostaa käskyjä. Etsiä metsäreittejä ja saada aikaan tilanteita, joissa tuo erkaantuisi. Luoksetulo ongelmaahan meillä ei ole ennen ollut.
Tarkoitus olisi piiloutua, jos erkaantumista tapahtuu ja palkata se jollakin superherkulla jos pysyttelee lähellä.
Jottei ongelmasta tulisi pahempi tuon kasvaessa.

Tähän lyhyeen postauksene vielä kuvia meidän "treffeistä" yhdeksän viikkoisen bc pennun kanssa, joka esitteli itsensä Arvaksi, projekti myös tämä.
 +Kuvia kämppiksien kanssa juoksemisesta :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti