lauantai 26. huhtikuuta 2014

Treenejä ja sairaslomaa


Otsikointi niin mielikuvituksellinen! En muutakaan keksinyt.
Leidi on siis sairaslomalla, kun pääsiäisenä onnistui karkaamaan emänsä kanssa. Löytöeläinkodista haettaessa sen silmät näyttivät tältä:


Olivat olleet aamupäivän reissussa ja äiti illemmalla selattuaan facebookkia löysi ilmoituksen löydetyistä koirista. Meidänhän nelijalkaiset komeilivat seinällä..
Lähdimme hetinmiten hakemaan koiria. Leidi haisi erittäin voimakkaasti lietteelle, siinä missä emä oli täysin kunnossa, hajuton ja reipas itsensä. Leidi ennemminkin näytti siltä, että on "sokea" vaikka pystyikin helposti autoon hyppäämään. Veimme Assin kotiin ja lähdimme omistajan kanssa kohti Turun päivystävää.
Lauantai päivä kun oli niin emme saaneet lähiklinikoita kiinni.
Aika oli varattu 22.30 mutta meidän tuurilla hätätapauksia sateli ja pääsimme palveltavaksi 01.30
Silmiin ei nähnyt kunnolla, tulehtuneet ne oli. Eikä kyseisellä klinikalla ollut tarkempia välineitä tutkia. (Tuhatjalka) Vaikka kyseisestä klinikasta ollaan kuultu paljon pahaa hitautta ja hintaa lukuun ottamatta palvelu oli hyvä!
Saimme kotiin viemisiksi antibioottia, silmätippoja ja kipulääkettä.  Jälkikäteen oli hyvä kuulla, että Forssassakin olisi ollut päivystävä...

Seuraavana päivänä
Leidi lähti Kannukseen kuitenkin mukaan ja meitä oli suositeltu varaamaan kontrolliaika sellaiseen eläinlääkäriin, jossa saadaan tehtyä silmän perusteellinen tutkimus. Joten varasin ajan KokkoVettiin. 
Huolestuin viikon aikana Leidin vasemman silmän sameudesta, johon saatiinkin vastaus eläinlääkäriltä. 
Silmänpaineet olivat normaalit, Silmät olivat kulma kirkastumassa ja nykyään oikeanpuoleinen on jo lähes normalisoitunut. Vasemmassa on vielä sameutta. Liete on kumminkin aikamoista myrkkyä, nenänpää on syöpynyt, eläinlääkäri sanoikin, että osa verkkokalvosta on syöpynyt... Valonarathan nuo ovat, normaalit valot jo saavat sen sulkemaan silmiään, lisäksi hämärässä on näkö heikompaa.
Kipulääkkeet ja antibiootit tiputettiin kuvasta ja jatkamme silmätipoilla 10vrk. On epäselvää paranevatko silmät täysin, sitä tässä sormet ristissä toivotaan.
Silmät keskiviikkona

Riski on taas osaltaan voinut erittäin hyvin. Pääsiäislomalla yllätti ei lähtenyt muiden koirien hömpötyksiin mukaan vaan piti korvat päässään. Olimme myös vieraassa paikassa koiravahteina, sisälle sattui vain yksi vahinko!
Pieni sakemanniperkele on tehnyt vaikutuksen niin perheenjäseniin kuin naapureihinkin. Se käyttäytyi oikein mallikkaasti. Nukkui yöt, ei tuhonnut tavaroita ja kuunteli ulkona kutsuja.
Yhden päivän treenattiin luoksetulon nopeutta niin, että aina kutsuessani juoksin sitä karkuun. Eiköhän tuo alkanut pinkomaan kutsusta melkosta vauhtia. Hieno mies!

Päästiin myös tapaamaan kasvattajaa ja Riskin veljeä sekä siskoa. Teimme jäljet pennuille, kuin kasvattajan vanhemmille koirille. Oli hienoa seurata kilpajälkeä, kun sen itse sain tallata. Sain jälkeen hieman lisä motivaatiota, kun se ei kumminkaan ole ihan oma ykköslaji.

Koululle palattuamme koimme hieman palautumista esimerkiksi pentuaitauksessa olemisesta. Riski kyllä avasi äänihuulensa protestiksi heti sinne jouduttuaan. Olihan se loman saanut mennä isossa omakotitalossa vapaana ja nyt aluetta rajattiin. Ihan vain siksi, ettei se kiusaisi Leidiä poissa ollessani. Kun/jos leidi paranee pääsee Riskikin harjoittelemaan vapaana rauhassa olemista.

Kävimme hallilla Tiistaina treenaamassa aksa ohjauksia, siivekkeiden läpijuoksua ja lopuksi kujaluoksetuloja ja odottamista. Riski oli ihan super! Se keskittyi hyvin tekemiseen ja sai erityisesti kehuja sen odottamisesta. Haukahti yhden sarjan verran vierestä juokseville koirille, muttei menettänyt hermojaan sen enempää vaan keskittyi 99% minuun ja piti kontaktia yllä.
Perjantaina oli maastolajeja, pääsimme kokeilemaan esineruutua ja tuulihakua.
Esineruudussa kävelimme yhdessä metsään ja kaveri härnäsi Riskiä lelun kanssa ennen sen heittämistä kauemmaksi. Menimme takaisin metsän reunalle ja lähetin penikan hakemaan lelua. Se löysi sen melko pian ja kiikutti sen luokseni pätevästi! Käytin siis toista lelua houkuttimena, joten palautuksissa ei ollut ongelmaa. Teimme tämän kaksi kertaa, toisella kerralla Riski vähän epäröi ja kääntyi puoleeni. Otin askeleen eteenpäin ja kannustin etsimään, jolloin jätkä lähtikin lelulle.
Tuulihaussa Riski yritti jäljestää maalimiehen ja se näkyi todella hyvin suorituksessa. Se eteni kuin jäljellä haistellen maata Lopulta se pentu seisoi maalimiehen niskan päällä, joka oli verkon alla piilossa. Haisteli vain, haju kyllä tuli muttei se nähnyt maalimiestä. Tässä kohtaa maalimiehen tarkkaavaisuus herpaantui ja tämä luuli, että koira oli hänet jo huomannut. Kun kehut tulivat niin Riski hämmästyi, kun maalimiehen ääni kuuluikin aivan tassujen alta.
Toiselle maalimiehelle mentiin jo ilmavainulla suorinta reittiä! Oli kulma ihan mahtava ja olisi ollut hyvä, jos oltaisiin tehty vielä kolmas, muttei aika riittänyt. 

Tähän vielä videota tänäsistä treeneistä ja parin viikon takaisesta jäljestä!15vk
Ensiviikoloppuna olisi tarkoitus ottaa suunnaksi projektikoiraleiri! Siitä tulee varmasti oma päivityksensä, hieman jo jännään minkälaista menoa siellä tulee olemaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti