perjantai 2. lokakuuta 2015

Sydänkohtausta odotellessa.

Tänään oli edessä meidän tähän astisista koetuksista suurin. Eli me haettiin Keski-Pohjanmaan kennelpiirin treeniseuraan ja ennen sisäänpääsyä tulisi läpäistä "tasokoe."
Alaikäraja oli 10kk ja Nitro juuri ja juuri täytti tuon vaatimuksen.
Jännitys valtasi minut heti koulun jälkeen. Kylmähiki otsalla, sydän lyöden aivan liian kovaa tahtia koitin pidätellä pahaaoloa tehokkaasti. Olinhan kuitenkin kisannut ennenkin. Ei minua nyt yksi "tasokoe" voinut jännittää... No jotenkin sain itseni selvitettyä niistä kauhukuvista ja sain lähdettyä kohti Dogness -hallia.
Jossain pienessä mielessäni olin kehittänyt mielikuvan, että saisin palkata koiran liikkeiden välissä tai edes pitää palkkaa näkyvillä. Kysehän oli 'tasokokeesta' jossa vain katsottiin onko koirakko lupaava.
No paikanpäällä asiaa varmisteltuani. Kylmä viima kävi läpi kehostani kun kuulin sanat.
"Saa palkata kerran yhdestä liikkeestä." Tämän jälkeen kysyin varovaisesti. Saako palkka näkyä suorituksen aikana ja vastaus oli ei.
Eihän me olla edes treenattu palkattomuutta koskaan... Stressi kasvoi kentän laidalla istuessani kun mietin kuinka me ikinä selvittäisiin tästä koetuksesta. Ei me olla edes treenattu ilman että palkka näkyy, muuta kuin pari hassua kertaa...
Yritin viritellä Nitroa kehän laidalla, pallo taskuun ja kehään. Nitro aloitti kivalla vireellä, mutta selvästi lähti laskemaan sitä loppua kohden. Mielessäni näin häntä alhaalla etenevän laaman, jonka kontakti rakoili. Käännökset olivat väljiä, niitä ei voinut edes kutsua "täyskäännöksiksi" Jätkä oli pihalla koko hommasta.
Seuraavaksi tehtiinkin luoksetulo, jonka nollasin puolihuolittomasti, ottaessani apuaskeleen. Nitro tulee todella kovaa päin, jos ei ota kesken luoksetulon askelta taakse. Joten mieluummin otin sen suht nätisti eteen kuin olisin selälläni kentällä. Eteentulo oli vino ja Nitro myös vuoti sivulle pyydettäessä.
Esineenpito sujui parhaiten. Nitro otti kapulan nätisti ja piti sitä mälväämättä. Hieno poika!
Loppuun vielä vapaavalintainen liike, joka oli liikkeestä maahanmeno. Nitro pysyi vieläkin mukana tekemisessä ja suoritti liikkeen kuin pitikin.
Eniten tästä yht'äkkisestä palkattomuudesta ehdottomasti kärsi seuruu. Videota katsoessani se ei enää näyttänyt niin pahalta, mutta olihan se 'voimatonta' ja poika peitsasi aikamonesti seuruun aikana.
Odotellessani loppuarvosteluita en tiennyt voisinko itkeä jännityksestä. Mutta tuomarin ensimmäiset sanat tulivat puskista. "Tämä koirakko teki kokonaisuutena hyvän suorituksen"
Kaikki osa-alueet arvosanoin Erittäin hyvä ja Erinomainen. Toki luoksetulo hylättiin, mutta suoritus riitti pääsylippuun tokoringin treeneihin! Tästä se siis lähtee.
Tehtiin vielä loppuun treeni kentällä pallon kanssa ja olihan se nyt paljon paremman näköistä kuin palloton treeni. Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin ylpeä tuosta koirasta ja innolla odottelen jo treenejä!Kyllähän se suoritus näyttää paremmalta videolla mitä omassa mielessä. Vikalista noudettu ja tästä lähdetään ihan pienissä osissa ottamaan palkattomuutta, jotta saataisiin vire pysymään koko suorituksen ajan. Aivan mahtava peli, jos saa omaansa kehua <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti