perjantai 5. helmikuuta 2016

Luustokuvat!

 4.2.2016

Olin varannut parin luokkalaisen kanssa ajan luustokuviin. Halusin varmistaa, ennen kisaamisen aloittamista, että käsissäni olisi "terve" koira.
Pääsimme eläinlääkärin ovista sisälle ja kaverin koira oli jonossa ensimmäisenä. Nitroa alkoi jännittää ja se istui korvat luimussa muiden tovereidensa kanssa. Syliin oli hinku kova ja useasti jouduin palauttaan jätkän nelkä jalkaa takaisin lattiantasolle. Se seurasi kaverinsa nukahtamista hieman huolestuneen oloisena. Seuraavaksi oli Nitron vuoro, tuin sitä vain hieman päästä kun neula pistettiin suoneen. Raitapaita istui paikallaan, kerran se taisi yrittää nykäistä mutta sanallisesta kiellosta se jähmettyi jälleen paikalleen. Nukahtaminen kävi nopesti ja pian poika rojahtikin tajuttomana syliini.
Seuraavaksi jo käytiinkin kuvia lävitse tietokoneen näytöltä. Eläinlääkäri kertoi hyvin minne muutokset tulevat jos niitä on ja kuinka niitä luustokuvia lähdetään tulkitsemaan.
Nitro sai kehuja lantiostaan ja kulma on niin symmetrinen kuin voi olla. Lonkat ovat hyvät mutta sillä hilkulla ovatko B vai C.
Kyynäristä toinen oli puhdas mutta toisessa on jonkinlaista muodostumaa, joten sen tuloksia jäädään jännäilemään mielenkiinnolla.
Selkäkuvista paljastui yhden nikaman puuttuminen kokonaan, eli käytännössä koiralla pitäisi olla 7 nikamaa. Nitrolla niitä on vain 6. Tällöin todennäköisesti tuomio tulee olemaan LTV4. Tuo ei välttämättä tule koskaan vaivaamaan eikä tuo puutos tule vaikuttamaan harrastamiseen välttämättä millään lailla. Jalostuskäytöstä poika varmaan karsitaan ja se olikin se oma iskunsa.
Hieman kun olin haaveillut pienistä Nitroista ja etenkin Nitron pojasta joka olisi tullut jatkamaan harrastuskoiran paikalla...
Tässä koirassa on vaan niin paljon hyvää. Sillä on tasapainoinen saalis- sekä aggressiokäyttäytyminen. Se on avoin, iloinen ja vietikäs suorittaja. Äärinmäisen helppo arjessa mutta tulta ja tappuraa kentällä.
Nyt sitten jäädään odottelemaan kennelliiton päätöstä pojan kuvista, jotka laitan vielä tähän alle niin saatte heitellä omia veikkauksianne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti