tiistai 3. lokakuuta 2017

Kun asiat loksahtelevat paikoilleen.Aika etenee. Facebook juuri muistutti että Kennellinjan aloituksesta on 4 vuotta.
Välillä mietin kuinka kivaa sinne olisi vain palata ja elää sitä aikaa hieman uudestaan.
Monta kertaa olen sanonut että haluaisin muuttaa pohjanmaalle pysyvästi, siellä vaan oli sitä jotain mikä jäi sisimpään todella voimakkaasti.

Aikaa edellisestä kirjoituksesta on paljon, asiat ovat hieman jo muuttuneet.
Pörri lähti omaan kotiinsa heinäkuun loppumetreillä.
Kesäkuu tosiaan vieteltiin koulussa, treenaten neljä päivää viikossa projektikoiria. Edistystä tapahtui monissa asioissa.
Vantun vahvuus on selkeästi etsinnöissä. Esineet ovat tällä hetkellä todella pop. Tuntuu, ettei tuo muuta haluaisikaan etsiä kuin esineitä. Ilmaisutkin on todella päteviä.

Kesäloma alkoi heinäkuussa. Vieteltiin melko täyspäiväisesti päivät mökillä Nitron ja Vantun kanssa. Koirat saivat rallatella vapaana koko kesän monta tuntia päivässä ja tuntui tuo maalaiselämä maistuvan kummallekin.
Treenaamista ei todellakaan unohdettu ja illat vietinkin käyttäen aikaa Vantun esine-etsintöihin ja Nitron tottiksiin.

Nitro edistyi kesän aikana huimasti. Hiljaisuus eteni ja käytiin näyttämässä työn tulosta kasvattileirilläkin Kiimingissä.
Sanoisinko että todella mielenkiintoinen leiri. Paikalla oli lähes kaikki Nitron sisarukset sekä useita C-cakruja.
Nitrohan otti leiristä kaiken ilon irti ja päätti ekaa kertaa elämässään olla palauttamatta palkkoja. Siellä kuulkaas herra raidallinen juoksenteli ympärilläni, eikä ollut aiettakaan palauttaa aarrettaan. Palauteltiin vähän muistia ja rallattelu alkoi helpottaa selkeästi kolmen päivän aikana.
Sellaisia hyviä huomioita tuli, että ohjaajan pitäisi selkeyttää omaa toimintaansa sekä toimia hieman rauhallisemmin.

Suurin etappi kuitenkin ollaan varmasti jo saavutettu sillä, että Nitro pystyi rentoutumaan maahan kesken reenien eikä alkanut haukkumaan normaaliin tapaansa vaikka keskustelimme reenin ohessa.

Nitrohan on harrastanut melko pitkään sitä, että jos minä puhun kentällä muille tai se joutuu hieman odottelemaan ennen kuin lähdetään hommiin niin äänihuulet aukesivat melko varmasti täpäkkään haukkumiseen joka ei meinannut saada loppuaan.
Fiilis oli aivan loistava kun näki koiran makaavan hyvällä ilmeellä eikä sillä ollut aiettakaan hermoilla odottamisista huolimatta.

BH koekin tuli tallattua melko kiitettävällä suorituksella lävitse. Toki nämä odottelut selkeästi Nitrolle vielä hankalia, mutta itse suoritus oli aivan yliveto tuon raidallisen osalta. Hyvää, teknistä sekä korkea vireistä tottista ilman sitä ääntelyä. Vielä kun saataisiin väli rauhoittumiset kuntoon niin se viimeinen niitti olisi sitten siinä.

Sain myös iloisen uutisen koulun puolesta sillä se pitkään haaveilemani pentuprojekti toteutuisi pitkän odotuksen jälkeen. Melkein voisin sanoa sarkastisesti olevani hieman katkera kun näitä aikuisia koiria laitettiin perä jälkeen, mutta jouduin pyörtämään pääni. Opinahjo on ollut niin paljon suurempi jo aikuistuneiden koirien kanssa joilla on jo jotain käytösmalleja pohjalla.
Pakko se on myöntää, että olen huomannut välillä ajatukseni ailahtelevan sinne tammikuuhun kun sain tietää Pörrin siirtyvän minun ohjaukseeni.
Osittain näiden hyvien päätöksien ansiosta tuntuu että opit ovat kaksin ellei kolminkertaisia näinkin lyhyenä aikana kuin yhdeksän kuukautta.

Viime kuussa laumaan astui siis projektikoira numero 3 (tai siis 4, jos Antero lasketaan), pieni mutta erittäin päättäväinen saksanpaimenkoira Seppo saapui viihdyttämään arkeani.
Nyt niitä on sitten kaksi. Nitro juoksi ekat kaksiviikkoa tuonta pientä pirajaa karkuun, Vanttu on taas todella kiinnostunut mutta tuppaa leikkimään hieman rajusti pienemmän kanssa.
Olen kuitenkin yllättänyt Nitron pariin kertaan leikittämässä pentua, joten ei Seppo varmasti ole niin kamala kuin Nitron ulkoinen olemus antaa ymmärtää.


Kuten videosta näkyy Sepon kanssa on aloitettu tottiksien pohjat, edetään suht hyvään tahtiin näiden asioiden parissa ja pidetään huolta siitä tärkeimmästä eli tunnetilasta. Tehdään ne pohjat kunnolla, jottei tarvitse jälkikäteen korjailla.
Sen lisäksi Sepon kanssa tullaan tekemään niin ID-jälkeä kuin etsintöjä.
Tällä hetkellä pentu vaikuttaa erittäin lupaavalta ja toivottavasti myös on sitä tulevaisuudessa.

Vanttukin on edistynyt monella osa-alueella. Esineilmaisut ovat tällä hetkellä todella vahvalla pohjalla ja malinois yrittää tarjota niitä melko hyvälläkin menestyksellä. Tottikset ovat edistyneet koiran saapumisesta tasaiseen tahtiin eikä tuo kyllä ole yhtään huonompi etsinnöissäkään.
Sillä on toki omia pieniä vikojaan, mutta yleisilmeeltään todella positiivinen malinois, josta olisi vaikka mihin myös kisapuolella.
Hollanninpaimenkoirien IPO rm, tuli myös edustettua koulun puolesta ja täytyy sanoa että tuollaiset kekkerit ovat niin erilaiset "livenä"
Erittäin mielenkiintoisia koiria sekä hyviä ohjaajia. Oli mukava nähdä holskujen eroavaisuuksia vaikka kyse olikin vain yhdestä karvamuunnoksesta. Kyllä siinä seuratessa pieni inspiraation kärpänen pääsi puremaan ja tuli sellainen fiilis että Nitrolla ja mulla on vielä paljon toivoa kisarintamalle.
Kamerakin pääsi laulamaan jokaisen osallistuneen koirakon verran, kuvia tuli napattua reilu 600 ja niitä olenkin lajitellut sekä käsitellyt vasta kourallisen.
Juuri hetki sitten vilkaisin jo photoshopin läpikäyneitä kuvia, enkä enää olekaan niin tyytyväinen lopputulokseen. Katsotaan lähteekö kuvat uudelleen käsittelyyn ennen julkaisua, mutta toivottavasti ne löytäisivät tiensä internettiin parin viikon sisään.

Nitrokin pääsi edustamaan varakoirana esityksessä, meinasi hieman olla liian kivaa kun suoraan saikulta pääsi rallattelemaan taistelutekniseen esitykseen ilman sen kummempia harjoitteluita.
Suoriuduttiin kuitenkin kunnialla loppuun paria virhettä lukuunottamatta.
Nitro siis kastroitiin n. pari viikkoa sitten, jalostusarvoahan tuolla ei valitettavasti luustonsa vuoksi ole vaikka muita ominaisuuksia olisi ollut kuinka.

Tässä pientä tilanne katsausta, toivotaan että saisin päiviteltyä blogia hieman useammin. (tuskin)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti